Imprimeix

El Festival En Veu Alta, conegut com l’Eva, arriba a Pradell el proper divendres amb una dotzena d’espectacles de narració i tradició oral. La setena edició de l’Eva s’allargarà fins diumenge ple de propostes per a petits i grans.

Jordina Biosca coordinadora del festival destacava el passat dissabte a l’hora del Vermut els tres espectacles imprescindibles d’aquesta edició.

Jordina Biosca

El tercer espectacle és Acorar amb Toni Gomila que explicarà, mitjançant la matança del porc, el sentit de identitat col·lectiva.  L’espectacle inaugural, el proper divendres, és una proposta de l’actor Quim Lecina al costat de baixista local Borja Batdevell amb un diàleg entre la poesia de JV Foix i l’instrument musical.

Encara amb actes culturals una proposta per la tardor. El Most festival, de llarg metratge i curtmetratges centrats en cultura del vi tindrà una sub seu a Falset. Tal com explicava Josep Maria Cots, després de l’experiència de l’any passat en que es van passar quatre documentals del festival del Penedès a Falset, el proper novembre les projeccions al Priorat es faran dins dels festival.

Josep Maria Cots

El Most també inclourà la projecció per alguns grups d’escolars de la comarca alguns dels projectes presentats.

Les eleccions generals del passat diumenge van deixar uns resultats molt semblants als que es van produir el 20 de desembre a la nostra comarca. Esquerra republicana de Catalunya va imposar-se a divuit dels vint-i-tres municipis, dos més que la passada convocatòria electoral. Jordi Salvador, el candidat  d’esquerra per Tarragona valorava els resultats de la formació a la nostra comarca.

Jordi Salvador

Els republicans van aconseguir, més enllà de l’únic escó pel mateix Salvador,  tres dels quatre llocs al senat de la demarcació. Miquel Aubà, Jordi Rufà i Laura Castel per Esquerra i  Cèlia Canovas, d’en Comú podem, seran el representants tarragonins a la cambra alta. 

Vist: 1758