El president del Consell Comarcal del Priorat Joan Carles Garcia assegura que el proper curs hi haurà activitat esportiva escolar a la comarca. Mentre continuen les actuacions per conèixer l’abast dels deutes contrets pel Consell Esportiu prioratí, el president del Consell es mostra convençut que el propers curs es reprendran les activitats esportives escolars.

Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal del

El president del Consell prioratí resopn a aquesta d' altres qüestions en l’entrevista que podran escoltar sencera el proper dissabte a l’informatiu cap de setmana.

Tècnics del parc de la Serra del Montsant al costat de tècnics els servei de biodiversistat del departament de territori i membres del cos dels agents rurals han localitzat a Ulldemolins una nova població de d’Esperò de Bolòs, una planta endèmica de Catalunya que es troba en perill d’extinció. Fins ara només s’havia localitzat poblacions d’Esperó de Bolòs a Artesa de Segre ( a la comarca de la noguera ) i a Sant Llorenç de Muns, al Bages. Segons informa el departament de territori, es tracta d’una planta herbàcia, perenne, que pot assolir fins a més d’un metre i mig d’alçada, i formadora de rosetes. Pot arribar a fer fins a quaranta flors blau violades, esperonades, entre 22 i 26 mil·límetres, que fan tres fol·licles amb llavors petites i negres. Viu en terrasses calcàries al peu de cingles o en fons de barrancs, entre els 300 i els 600 metres.

La Diputació de Tarragona convoca per dotzè any consecutiu, el Premi Iniciativa Medi Ambient, amb l’objectiu reconèixer els ens locals que realitzen projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible en els àmbits dels residus, el medi natural, l'urbanisme, el paisatge, l'energia o l'aigua.

El Ple de la Diputació celebrat el passat dia 1 de juliol va aprovar les bases específiques reguladores de la concessió d'aquest guardó, dotat amb 3.000 euros. La presentació de projectes finalitza el 15 de setembre.

El periodista Toni Orensanz rep el reconeixement dels periodistes tarragonins amb la petxina daurada 2016. El col·legit de periodistes de la demarcació de Tarragona atorga el guardo a la carrera del periodista i escriptor falsetà i aquest vespre en la vint-i-quatrena gala d’entrega de les petxines es farà entrega del guardó. A part de la petxina daurada, el periodistes tarragonins també premien amb la petxina oberta  la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació de la demarcació.

L’agenda del cap de setmana comença divendres amb una nou cicle del juliol a la fresca que proposa l’ajuntament de Falset. Demà a partir de les deu del vespre a la piscina municipal s’hi podrà veure la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de l’opera la La Bohème de Puccini. L’entrada des gratuïta. Les properes setmanes cinema mut amb música en directe, un concert de pop rock completen l’edició 2016 del juliol a la fresca.

Encara divendres però al vespre el Teatre de Torroja acollirà la tercera edició dels divendres divins d’enguany al Priorat. A partir de dos quarts de vuit del vespre la violinista búlgara Lyubomira Stoycheva. I l’actor Dani Herrera oferiran l’actuació titulada Vi i violí. Abans de l’actuació i el tast hi haurà una visita prèvia als espais  i elements patrimonials de Torroja. L’edició del 2016 dels divendres divins vol premia la fidelitat del públic ja que els assistents a les sis dates que formen el cicle entraran al sorteig d’un lot de vi de les denominacions d’origen participants.

Dissabte, 04 abril 2020 13:55

Dissabte, 04 abril 2020 12:29

Dijous, 02 abril 2020 19:41

Dimecres, 01 abril 2020 04:23

Dissabte, 28 Març 2020 12:29

Dijous, 26 Març 2020 19:41

Dimecres, 25 Març 2020 04:23

Dissabte, 21 Març 2020 12:29

Dijous, 19 Març 2020 19:41

Publicitat