Imprimeix

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset, 

L’Espai Jove de Falset va acollir el passat divendres una sessió informativa sobre el Pla de Mobilitat que impulsa la Cambra de Comerç de Reus amb la col·laboració de l'Ajuntament de Falset i que s'emmarca dins del Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE).

El Pla de Mobilitat està dissenyat per millorar l’ocupabilitat dels joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil mitjançant accions que fomenten la mobilitat transnacional al territori de la Unió Europea (UE) i consisteix en una estada entre 2 i 6 mesos en el segon semestre de 2018 en algun dels països membres de la UE en el qual podran dur a terme pràctiques internacionals o un contracte laboral. En ambdós casos, les persones beneficiàries rebran una ajuda econòmica. Prèviament a l'estada, els i les joves participants rebran una formació d'una duració aproximada de 50 hores que inclou continguts entorn a l'idioma de treball en el país receptor i competències professionals que permetran al/la jove desenvolupar-se amb facilitat. Ho explicava la regidora de joventut al consistori, Núria Borja. 

Tall Núria 

A través del Pla de Mobilitat, les Cambres de Comerç participants treballen per acostar els joves a empreses de la Unió Europea proporcionant-los una sèrie d'eines que els permeten desplaçar-se a l'estranger per realitzar una estada pràctica o professional. Els objectius del Pla de Mobilitat són: millorar les competències lingüístiques dels beneficiaris; desenvolupar les seves capacitats personals i professionals en un entorn internacional, potenciar el seu nivell d’ocupabilitat, i permetre’ls l’accés a pràctiques internacionals o contractes de treball.

La jornada informativa que va tenir lloc el passat divendres a l’Espai Jove de Falset, va abordar com són les pràctiques i contractes internacionals que s’ofereixen en el marc del Pla de Mobilitat, quina és la formació preparatòria necessària i com es du a terme la selecció dels joves participants. Borja va destacar l’interés dels assistents en aquest tipus de porgrames. 

Tall Núria 

El programa de mobilitat està destinat a joves de 18 a 30 anys i, en principi, per a tots els àmbits de formació.

fi noti

El Priorat compta des d’aquest mes de maig amb una brigada de 5 treballadors que durà a terme tasques de manteniment de jardineria, pintura i obra a diversos municipis. La brigada, finançada per la Diputació de Tarragona en el marc dels seus plans d’ocupació, és coordinada pel Consell Comarcal. 

Els treballadors que formen la brigada es trobaven en situació d’atur i, mitjançant el pla d’ocupació, estaran empleats durant els 6 mesos vinents, amb opció de pròrroga durant 6 mesos més. En aquest temps, i a banda de les tasques de manteniment que executaran a diversos municipis del Priorat, també rebran formació que els permetrà millorar les seves competències professionals.

De fet, aquest mateix mes ja han participat en una formació per utilitzar com pertoca eines de treball en l’àmbit de la jardineria i les tasques forestals, com són la desbrossadora i la motoserra. 

Fi noti

Els propers 25 i 26 de maig l’Associació No Jubilem la Memòria organitza la seva XIII Jornada. En aquesta edició hi participaran 50 socis de Friends of International Brigades in Ireland (FIBI). Així doncs, es duran a terme un parell de visites històriques seguint els passos de la XV Brigada Internacional: el 25 (a la tarda) a Darmós i a Chabola Valley, i el 26 (al matí) a l’escenari de la Batalla de l’Ebre. 

El 25 a les 20,00 h a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat es farà la presentació del llibre Tocats pel vent, de Jordi Martí Rueda, a càrrec de Carme Perelló. El 26, després de dinar tindrà lloc a l’àbsis del Castell, a la projecció de "La mirada obliqua" de Jesús Monllaó-Plana, nominat als Goya l’any 2002 al millor curtmetratge de ficció. El director en farà la presentació (en català i anglès) i en moderarà el fòrum. 

En acabat, el periodista i escriptor Toni Orensanz conduirà la taula rodona: “Fosses comunes i el banc d’ADN de les víctimes de la Guerra Civil”. Hi participaran: Josep Sánchez (catedràtic d'Història Contemporània), Josep Munté (historiador), Roger Heredia (impulsor del banc d’ADN) i Pere Manyosa (fill de soldat enterrat a la fossa comuna de la Bisbal de Falset). 

I en els esports, la penúltima jornada va ser desastrosa per als equips prioratins. El Falset Esportiu va caure derrotat per 4 a 0 en la seva visita al camp de l’Escuela San Pedro y San Pablo. Amb tot, el Falset continua vuitè a la classificació amb 45 punts. També va perdre el Porrera per 3 gols a 0 a Bonavista. Els porrerans, que tampoc es juguen res a hores d’ara, continuen tretzens a la taula amb 39 punts.

En l’última jornada, el Falset rep a casa el Bonavista, aquest dissabte a les 18h, mentre que el Porrera tancarà la temporada rebent l’España la Canonja, també dissabte a les 17h. 

Pel que fa als juvenils del Falset Esportiu, els nois de la capital del Priorat van sortir golejats per 5 a 1 de la seva visita al camp del líder, l’Escuela San Pedro y San Pablo. El gol de l’honor dels falsetans el va fer Kevin Carranza al minut 67. A falta de dues jornades pel final de la lliga, els nois de la capital del Priorat encara no tenen assegurada la permanència, ja que el Torredembarra té un partit menys. Per confirmar la salvació, els falsetans necessitarien un punt més, que poden aconseguir en el partit d’aquest dissabte al Nou Domènech Aragonès en el que s’enfronten a la Canonja a les 12:20h. 

I fins aquí el butlletí intersetmanal, gràcies per la seva atenció.

Vist: 1462