Butlletí informatiu 03-03-2021

La mort d’un veí de Cabacés ha estat una de les conseqüències més greus que el pas del Glòria ha deixat per la comarca del Priorat. A més a més, hi ha hagut nombrosos danys materials i diversos municipis que han estat més de 50 hores sense llum.

La víctima mortal és un noi de 36 anys veí de Cabacés que va desaparèixer el passat dimecres. La família va avisar a la nit de què no havia tornat a casa fet pel qual es van activar els protocols de recerca. el passat dijous al matí, es va localitzar el vehicle molt aprop d’una pista forestal que travessa el riu Montsant i que els veïns de la zona utilitzen sovint per comunicar-se amb el municipi de la Figuera, i així estalviar-se una volta de fins a 23km. La mateixa tarda, els Mossos d’Esquadra van localitzar el cos dins del vehicle.

El pas del Glòria pel Priorat ha deixat també nombrosos danys i talls en el subministrament dels serveis bàsics. Municipis com els Guiamets o el Masroig van estar més de 50h sense llum, des del dimarts i fins el dijous. L’alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló, explicava que “han estat uns dies de molt neguit, ja que al nostre poble, com a tots, hi ha molta gent gran, i patiem perquè estiguessin bé”.

Així mateix, Perelló també afirmava que ara és el moment de fer les reclamacions oportunes i culpava les empreses de que els habitants dels Guiamets hagin patit aquesta falta de subministrament elèctric. “És una mala praxis del sistema. No pot ser que un Ajuntament no pugui contractar un grup i endollar-lo a la elèctrica”, afirmava.

L’Ajuntament dels Guiamets ja ha comunicat a tots els veïns que l’assessor energètic del municipi canalitzarà totes les queixes pel tall de subministrament elèctric. Seguint parlant de les conseqüències del temporal, al Masroig a més a més, tampoc hi havia subministrament d’aigua. També Ulldemolins es va quedar sense subministrament d’aigua després que el temporal destrossés la canonada que connecta el poble amb el dipòsit. Gran part dels municipis de la comarca també van patir interrupcions de la línia de telèfon i internet. Finalment, el temporal també ha obligat a tancar fins el proper dimarts la Cartoixa d’Escaladei.

Pantans plens i registres de fins a 300l

Per altra banda, el temporal Glòria ha fet que els rius i rieres de la comarca baixin molt plens i que els embassaments estiguin plens o hagin crescut molt. Siurana i Margalef, per exemple estan gairebé al 100% de la seva capacitat mentre que el pantà dels Guiamets ha passat del 18% de la setmana passada a més del 60%.

Això ha estat degut a la gran quantitat de pluja que la borrasca ha deixat aquests dies. Segons les dades facilitades per Joan Ramon Coll, es van acumular fins a 293l a Marçà o 288 als Guiamets. A Capçanes se’n van registrar 269 I a Falset I Porrera 260.

Consulteu tots els registres de pluja a continuació:

- Marçà; 293mm

- Els Guiamets; 288mm

- Capçanes; 269mm

- Falset; 260mm


- Porrera; 260mm


- Poboleda; 256mm


- La Torre de Fontaubella; 246mm


- Pradell; 240mm


- Ulldemolins; 235mm


- Cornudella; 230mm


- La Vilella Alta; 215mm


- Pantà de Siurana; 206mm


- El Lloar; 190mm


- El Masroig; 187mm


- Cabacés; 114mm

 

10aac017 ae11 44bb a512 79c7375335be

Publicitat