Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

L’Ajuntament de Porrera ha formalitzat aquesta setmana la compra de l'edifici del Cafè Antic i de Lo Teatret després de fer efectiu el pagament de la meitat del seu valor total. L’adquisició, d’una banda, persegueix, la preservació d’un important llegat històric i sentimental, alhora que que es pretén dotar el municipi de més habitatge i serveis, en lluita contra el despoblament.

El Cafè Antic i Lo Teatret, situats en un mateix edifici, amb vistes al riu Cortiella, en el nucli antic, “són un patrimoni local de gran estima a Porrera, ja que van ser alguns dels principals espais de socialització de la comunitat durant bona part del segle XX”, tal i com explicava el seu alcalde, Joan Carles Garcia.

Més enllà de preservar el seu valor històric, cultural i sentimental, l’adquisició també busca que Porrera guanyi en atractiu mitjançant la dotació de més serveis i d’habitatge de lloguer. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament té la intenció de rehabilitar els dos pisos superiors per destinar-los al lloguer de primera residència i mitigar així el problema del despoblament.

L’Ajuntament considera que aquest "ambiciós pas endavant", que marcarà la legislatura i els propers anys, respon a una necessitat cada vegada més imprescindible ja que sense espais com aquests, a parer municipal, Porrera “perdria patrimoni, qualitat de vida i capacitat de fixar la gent al territori”.

El pagament del 50% del preu de l’edifici ha estat possible gràcies al finançament aconseguit mitjançant el Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. De fet, la subvenció destinada a béns d'inversió per al període 2019-2023 s'ha destinat íntegrament a aquesta finalitat. Restarà pendent l'altre 50%, que s’anirà pagant anualment durant els propers quatre anys.

cafeantic1

Publicitat