Informatiu cap de Setmana 13-04-2024

El nombre de naixements a la comarca del Priorat es va mantenir estable l’any 2020. De fet, l’any passat es van nèixer 48 nens i nenes, els mateixos que el 2019. Malgrat tot, la nostra comarca registra una de les taxes de natalitat crua mes baixes de Catalunya amb 5,3 nascuts vius per cada mil habitants. Només supera el Priorat, l’Alta Ribargorça, que té una taxa de natalitat crua del 4,4 per mil.

En el conjunt de Catalunya, l’any 2020 els naixements van disminuïr un 5,9% i el nombre de nascuts vius registrats a Catalunya de mares residents va ser de 57.889, segons les dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquestes dades mostren que la tendència de disminució dels naixements, iniciada a Catalunya l’any 2009, s’ha vist accentuada per la crisi sanitària, amb una caiguda del 20,1% del nombre de naixements al mes de desembre, nou mesos després de l’inici de la pandèmia.

Marc continua sent, un any més, el nom de nadó més freqüent a Catalunya i Júlia és, per quart any consecutiu, el nom més posat a les nenes. Pel que fa als nens, el nom de Marc va seguit pel nom de Jan, que l’any anterior ocupava la quarta posició, seguit pel de Pol , Nil i Leo. Pel que fa als noms de nenes més freqüents, després de Júlia, es mantenen els noms d’Emma (443), Martina (441) i Mia (381), que ocupa la quarta posició per primera vegada per davant de Lucía (380).

Publicitat