Imprimeix

El cementiri de Pradell de la Teixeta va ser immatriculat per l’església segons el llistat de béns que el govern espanyol va elaborar al llarg de l’any passat i que diu que hi ha gairebé 35.000 propietats a tot l'Estat inscrites de forma irregular a nom de l’Església.

Ara, la Conferència Episcopal s'ho ha estudiat i ha dit que hi ha un miler d'errors en aquest llistat elaborat pel govern. És el cas del cementiri de Pradell que va ser inscrit al seu nom aprofitant la Llei hipotecària de 1998. Tot i això, un any més tard, el 1999, l’error va ser corregit i la propietat del cementiri va passar a ser de l’Ajuntament de Pradell, que és qui, al final, se n’encarrega de la gestió i manteniment.

Un altre error que la Conferència episcopal ha detectat en el llistat del govern espanyol es que l’ermita de la Consolació de Gratallops, aquesta sí de propietat de l’església, està registrada dues vegades.

En un comunicat, l’arquebistat de Tarragona ha remarcat que “no es tracta d’un llistat de béns a retornar per part de l’Arquebisbat de Tarragona, tal com ha aparegut en diversos mitjans de comunicació, sinó d’un llistat amb les incidències i errors en la relació original del govern espanyol”. Així mateix, lamenta que “la permanent ombra de sospita que s’està donant sobre el legítim dret de reconeixement” de les propietats eclesiàstiques.

cementiripradell 

Vist: 1435