Informatiu cap de Setmana 18-05-2024

Hi havia moltes bones sensacions, i finalment s’han complert. La Fira del Vi de Falset ha servit aquest cap de setmana vora 42.000 degustacions de vi en un certamen que ha superat tots els rècords d’assistència al llarg de 27 edicions. De fet, Tots els actes que s’han organitzat han estat un èxit absolut i l’organització calcula que en conjunt, més de 30.000 persones han passat per la comarca aquest cap de setmana.

L’alcalde del Falset, Carlos Brull, destaca que després de dos anys de pandèmia tothom tenia moltes ganes de Fira del vi. “Hi havia moltes ganes de sortir, de relacionar-se socialment, i en el nostre cas, també amb els cellers, amb els elaboradors. Hi havia aquesta necessitat de poder parlar, xerrar, tastar…”, afirma.

També s’han mostrat molt satisfets els presidents de la DO Montsant, Pilar Just, i de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez. “És indiscutible dir que ha sigut un èxit total en quan a nombre de visitants però també en volum de vendes dels cellers. Tothom està contentíssim”, explica Just. Al seu torn, Álvarez diu que aquesta ha estat “la fira de la il·lusió”. “Ha estat un cap de setmana especial per a cellers i visitants, la fira del vi és un espai totalment consolidat en el que tothom hi posa molta il·lusió”, destaca.

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han hagut de penjar el cartell de complet a Falset, Porrera, Gratallops, Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat, oscil·lant els assistents entre els 300 i el miler. Igualment, prop d’un miler de persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts per a “winelovers” que s’han organitzat al recinte firal de Falset.

Pere Aragonès presideix l’acte inaugural de la Fira del Vi

En un caire més institucional, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va presidir l’acte inaugural de la Fira del Vi, que va tenir lloc dissabte al matí al teatre l’Artesana. Aragonès va destacar que Fira “és un bon exemple de com a partir d’un producte d’altíssima qualitat s’aconsegueix dinamitzar tota la comarca”.

Pere Aragonès va definir també la comarca del Priorat com a “referent” per al país, ja que “posa en comú, paisatge, patrimoni, vi, agricultura, gastronomia i oportunitats per al futur, a més de portar el nom de Catalunya arreu del món a través dels seus productes”.

També la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va posar d’exemple el Priorat com a un model d’agricultura “que malgrat l’adaptació als nous temps i a les noves tècniques de conreu, no deixa de banda l’essència i els valors del passat”. Llauradó també va tenir un reconeixement per al paper de les dones, de les pageses, en el desenvolupament del Priorat.

L’acte inaugural també va servir perquè la DO Montsant i la DOQ Priorat reconeguessin persones i entitats pel seu paper trascendental en el desenvolupament del sector vitivinícola de la nostra comarca.

En aquest sentit, la DOQ Priorat va reconèixer a títol pòstum la figura de Ricard Passanau “pel seu esforç i dedicació perquè la comarca pogués sortir endavant”. La DO Montsant, per la seva banda, va homenatjar la Coopertavi Agrícola Falset-Marçà. La presidenta de la DO, Pilar Just, va destacar-ne la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als nous temps i va afirmar que “és un orgull per la DO”.

La Fira als cellers durant tot el mes de maig

La Fira del Vi de Falset, però, no s’acaba i és que des d’aquesta setmana i fins a finals de maig és possible reservar degustacions en cellers de la comarca. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands,

D’aquesta manera, es dóna continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Les reserves per als Tastos als cellers es poden fer a través de la plataforma online de la fira del vi de Falset www.firadelvi.org

Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assistir l'acte inaugural de la Fira del Vi 2022

firadelviautoritats

Publicitat