Butlletí informatiu 17-04-2024

Sis municipis del Priorat comptaran a partir del mes de setembre amb el servei d’escola bressol rural. D’aquesta manera, el Masroig, Capçanes, Marçà, Poboleda, Porrera i Bellmunt, i també la Serra d’Almos, podran oferir un servei que té per objectiu, entre d’altres, que els més petits puguin cursar tota l’etapa escolar en els centres rurals. En el conjunt de Catalunya seran 52 les noves escoles bressol rurals en municipis petits que fins ara no en tenien.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de dinamització de l’entorn rural, que el Govern va presentar el passat mes d’octubre i que vol lluitar contra la pèrdua d’alumnat en les poblacions més petites, que en molts casos comporta la despoblació. L’objectiu és facilitar la creació de noves escoles bressol en entorns rurals per promoure el repoblament d’aquests entorns a través de la creació de llars d’infants dins de les escoles. Per tant, suposa una aposta ferma per revertir la despoblació i facilitar al màxim la igualtat d’oportunitats educatives en l’àmbit rural.

Fruit del desplegament d’aquest Pla, el proper curs hi haurà 122 municipis de menys de 2.500 habitants que tindran implantat a l’escola el primer cicle d’educació infantil per a l’I1 i l’I2. El nou conveni entre la Generalitat i els ens locals que s’implementa per al curs vinent, els ajuntaments només hauran d’aportar 5.000 euros per curs per implantar els ensenyaments de primer cicle a les escoles. Fins ara, per un ajuntament petit el cost de tenir una escola bressol representava 30.000 euros anuals. L’objectiu és ajudar a aquests ajuntaments, atès que disposen de pressupostos molt reduïts en comparació amb la resta de pobles i ciutats del país.

Foto: L'escola Rossend Giol de Porrera serà un dels sis centres educatius prioratins que tindrà escola bressol a partir del proper curs. (Autor: Ajuntament de Porrera)

Escolaporrera

Publicitat