Imprimeix

Porrera limitarà el nombre de pisos d’ús turístic que hi pot haver al municipi. Els motius que han portat el consistori a prendre aquesta mesura són, segons explica l’alcalde, Joan Carles Garcia, degut als problemes que hi ha per trobar un allotjament de primera residència, fet que agreuja el despoblament. “Hi ha moltes dificultats per trobar cases o pisos de primera residència, ja sigui de compra o lloguer”, destaca en declaracions a Ràdio Falset.

L’alcalde de Porrera concreta que aquesta regulació només afectarà als habitatges d’ús turístic i no a d’altres tipus d’allotjament com són, per exemple, les cases de pagès. Segons Garcia, els HUTS “tenen un tipus d’activitat amb uns objectius força especulatius i molt poc arrelada al municipi”. El batlle també creu que cal que l’administració en tingui un control. “No tot es pot deixar en mans del mercat. Les administracions hem de regular segons quines qüestions. Entenc que la regulació que nosaltres intentem tirar endavant es necessària perquè al final, el nostre objectiu és vetllar per la supervivència dels nostres municipis”, explica.

Amb aquest objectiu el consitori està treballant conjuntament amb la Comissió d’Urbanisme de Tarragona amb una modificació del planejament urbanístic que establirà quin ha de ser el nombre d’habitatges d’ús turístic que pot acollir Porrera.

Així mateix, Garcia, també emmarca aquesta mesura en tot el conjunt d’accions que està prenent el municipi per fer front al despoblament, com són la implantació de la fibra òptica, la nova llar d’infants o la compra de Lo Teatret. Garcia destaca que “aquestes accions per si soles no solucionaran el despoblament, però si que van sumant i van decanantant la balança cap un costat o cap un altre”.

L’alcalde de Porrera també creu que aquesta mesura pot servir també per a altres municipis de la comarca que pateixen aquesta problemàtica.

porrera

Vist: 709