Butlletí informatiu 29-03-2023

Gratallops ha inaugurat aquest mes de gener el nou dipòsit municipal d'aigua. Es tracta d'una instal·lació llargament reivindicada en aquesta població del Priorat i que representarà una important millora en el servei d'abastament al municipi, ja que en el cas que es produeixin talls d'aigua, el nou dipòsit, amb molta més autonomia, està pensat per a proporcionar una cobertura de fins a 4 dies.

L’alcalde, Xavier Gràcia, explica que “era una infraestructura molt necessària per Gratallops ja que 23 dels 28 cellers que té el municipi depenen de la xarxa d’aigua municipal. Si hi afegim els restaurants, cases rurals o les segones residències, en el moment que hi havia alguna incidència, els dos dipòsits que teniem fins ara no podien cobrir sel subministrament”. Gràcia també destaca que també s'ha millorat el sistema elèctric de bombeig de l'aigua fins al dipòsit amb plaques fotovoltaiques i que això n'ha permès reduïr notablement el consum.

La instal·lació ha comptat amb el finançament de la Diputació de Tarragona, que hi ha destinat 109. 207 euros a través del Pla d’Acció Municipal. Aquest import es correspon al 50% del total de l’obra, l’altre 50% ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Gratallops. L’Agència Catalana de l’Aigua també ha col·laborat amb el projecte pel que fa a aspectes relacionats amb la domòtica. L’emplaçament del nou dipòsit es troba a 850 metres al nord del nucli urbà, entre les carreteres T-710 a la Vilella Baixa i la T-711 a Torroja del Priorat.

inauguracio diposit gratallops red

Publicitat