Butlletí informatiu 29-03-2023

L’Esquerra independentista del Priorat (EI), és a dir la CUP Priorat i el Casal Carrasclet, han iniciat una segona fase de la campanya Un Priorat per viure-hi. En aquest cas l’objectiu és aconseguir que els 23 ajuntaments del Priorat assumeixin com a propis ls compromisos adquirits pel Consell Comarcal del Priorat per fer front al problema de l’habitatge.

És per això que en els darrers dies veïns dels diversos pobles han fet arribar als seus ajuntaments la moció sobre polítiques d’habitatge al Priorat que es va aprovar el passat mes d’octubre al Consell comarcal. Tal i com afirma l’alcalde de la Torre de Fonatubella, Albert Sabaté, “és una problemàtica creixent que es veu amb preocupació per bona part de la població de la comarca”.

En el mateix sentit, els ajuntaments prioratins governats per la CUP, és a dir, els Guiamets, la Vilella Alta i la Torre de Fontaubella, han enviat una carta al president del Consell Comarcal del Priorat per conèixer si des d’aquesta institució s’han començat a tirar endavant els acords aprovats en la moció.“La moció es va aprovar al Consell Comarcal amb els vots a favor de tots els grups excepte Esquerra Republicana. Ara, passat un temps prudencial volem saber si el Consell ha començat a treballar per impulsar els diversos punts que recollia la moció”, explica Sabaté.

La moció en qüestió també posa el focus en els habitatges d’úst turístic i demana que a partir de la planificació i el disseny d’una política d’habitatge s’acordi a nivell comarcal limitar i regular els HUTTS a cada poble en funció del parc d’habitatge disponible i que es prioritzi aquell destinat a primera vivenda. Sabaté destaca que “hi ha pobles, com per exemple Margalef, on hi ha uns 140 llits turístics pels 104 habitants que té el municipi. És desproporcionat, cal que hi hagi una regulació perquè aquesta situació és insostenible per als nostres pobles”.

La campanya Un Priorat per Viure-hi també està impulsant un seguit de xerrades a diversos pobles sobre la problemàtica de l’habitatge a la comarca per visibilitzar, conscienciar i fer reflexionar a la població.

11227931 1406728036323389 7717213274963246703 o

Publicitat