Capçanes ha inaugurat les millores en l’accessibilitat i senyalització del conjunt de les pintures rupestres, el més gran de Catalunya. Des d’aquesta setmana, la visita a les pintures rupestres de Capçanes és una mica més senzilla gràcies a la instal·lació de passarel·les i plataformes o a l’habilitació de més places d’aparcament que ha dut a terme l’ajuntament del municipi.
Tal i com explica l’alcalde, Lluís del Arca, l’objectiu és facilitar el descobriment i coneixement d’aquest patrimoni. “Hem fet reformes d’accessibilitat amb diverses plataformes i passarel·les perquè les pintures es puguin observar millor, hem habilitat diverses places d’aparcament i hem instal·lat la senyalització ja que és un patrimoni molt important pel municipi, per la comarca i per al país”, destaca.
El terme de Capçanes té la concentració de pintures rupestres més gran de Catalunya, amb 19 conjunts identificats. Entre les pintures que s’hi poden observar destaquen el toro de Parellada III, la figura animal més gran documentada a Catalunya, que mesura més de 50 cm, i l’escena de la Vall II, coneguda com “La matança”.
La comarca del Priorat és una de les zones més importants pel que fa a la presència de l’art rupestre, ja que se n’hi localitza una tercera part de tota la que s’ha descobert fins ara a Catalunya. De fet, s’hi ubiquen 43 dels 120 conjunts documentats a tot el país.
El conjunt de les pintures rupestres de Capçanes es pot descobrir a través de les visites guiades que ajuden a interpretar i contextualitzar-ne el seu significat. Les visites es realitzen el primer dissabte de mes i es poden contractar a través de l’Ajuntament de Capçanes o de l’empresa Còdol Educació.