Butlletí informatiu 29-03-2023

La Bibilioteca Salvador Estrem i Fa de Falset celebra aquest dissabte la festa del seu setzè aniversari. A partir de les 5 de la tarda a la placeta Neus català tindrà lloc l’espectacle Sol com un mussol, de la companyia Escalibada. L’acte anirà acompanyat amb xocolata del Pere Pi. Montse Bartolomé, directora de la biblioteca, explica que “després de la pandèmia podem recuperar el berenar amb una xocolatada del Pere Pi, com ha de ser, i bufarem les espelmes”, diu.

La biblioteca s'ha convertit en un dels referents culturals de Falset i comarca, amb un gran nombre d’usuaris i una agenda d’activitats molt diversa i plural. Sense anare més lluny, el 2022 el centre va comptabilitar més de 20.000 visites d’usuaris i va prestar més 12.000 documents. Més de 3.000 persones van utilitzar en algun moment els serveis informàtics i gairebé 6.000 van usar el WI-fi. La biblioteca va organitzar durant l’any passat 72 activitats que van comptar amb quasi 2.000 asistents. La directora de la biblioteca es mostra molt satisfeta amb unes xifres que demostren que ja s’ha superat la pandèmia. “Hem recuperat els usuaris d’abans de la COVID amb una mitjana de 80 usuaris diaris”, afirma.

En aquest sentit, Bartolomé ressalta l’existència de clubs de lectura a molts pobles del Priorat. “Estem molt contentes perquè a la biblioteca ja tenim el club de lectura i el club de lectura en francès, la qual cosa és molt interessant. A més, hi ha molts pobles que també han creat els seus propis clubs de lectura, als quals nosaltres els fem arribar els llibres. Els clubs de lectura són una cosa molt xula ja que es crea una comunitat lectora molt bonica”.

Precisament, entre ls activitats previstes per la Biblioteca aquest mes de febrer hi ha les trobades dels diversos clubs de lectura que coordina el centre, però també les presentacions dels llibres Una puta mierda, de Miguel Lara i Rosa Burguera, que tindrà lloc el proper divendres o Priorat. El gran allunyament d’Anaïs Boudo i Hervé Siou, que se celebrarà el dia 24.

Per altra banda, dijous que ve hi haurà una xerrada sobre l’òpera Madama Butterfly amb la Foc, que serà la prèvia de la sortida al teatre Fortuny de Reus el dimarts 21 per veure, precisament, aquesta obra.

Per als petits, el dia 11 s’ha organitzat un matí de jocs de taula en família i per celebrar el carnaval, el dia 17 hi haurà un taller I l’hora del conte.

Biblioteca Baix 2 0

Publicitat