Informatiu cap de Setmana 15-02-2025

El Centre Tecnològic del Vi (VITEC) ha obtingut l’acreditació de l’Entitat Nacional d’Acreditació ISO 17025  per a diferents tècniques analítiques microbiològiques en el vi, fet que significa que el laboratori de Microbiologia enològica del centre de recerca ofereix uns serveis que són tècnicament competents per a emetre resultats fiables amb reconeixement internacional. A més, converteix VITEC en el primer laboratori enològic de Catalunya en obtenir aquesta acreditació i un dels pocs de l’Estat.

Els assajos acreditats ofereixen un servei essencial per als clients de VITEC ja que els informes d’analítiques microbiològiques són la base per a la presa de decisions en l’elaboració del vi. Concretament, permeten controlar la correcta evolució de les fermentacions alcohòlica i malolàctica, seleccionar els microorganismes d’interès que contribueixen a aconseguir el perfil organolèptic desitjat del vi, així com detectar contaminacions microbiològiques, identificant els microorganismes no desitjats abans que l’alteració sensorial sigui perceptible.

L’objectiu final és assegurar la qualitat i estabilitat del vi en tot el procés de producció, des del most fins al vi embotellat. En conjunt, l’anàlisi microbiològica és essencial per garantir un vi de qualitat i amb les característiques desitjades pel consumidor.

*Imatge del laboratori de microbilogia de VITEC que ha obtingut l'acreditació (Foto: VITEC)

lab_micro_vitec.png

Publicitat